Förbered inför semestern och slipp stressen!

Förbered inför semestern

Helt plötsligt är vi inne i midsommarveckan och snart är det dags för semester! Men för många innebär det stressiga veckor på jobbet, eftersom det är mycket som behöver fixas. Förbered inför semestern med hjälp av vår checklista nedan, så du kan du varva ner i tid och sedan njuta helt av ledigheten.

   1. Boka ett möte med dig själv
    Gå igenom alla projekt och att-göra uppgifter. Stäng av mejl och telefon så du inte blir avbruten.
   2. Gruppera i listor
    Skriv ner uppgifterna i listor, förslagsvis ”Innan semestern” och ”Efter semestern”. Kanske behövs också en ”Kom-ihåg lista” för att tömma huvudet på allt. Låt inte jobbtankar störa dej på semestern.
   3. Prioritera och fokusera
    Även bland uppgifterna i listan ”Innan semestern” behöver du prioritera. Vilka uppgifter är allra viktigast och måste hinna bli klara? Har du några stora projekt som behöver förberedas innan de drar igång på allvar efter semestern? Kom ihåg att fokusera på en uppgift i taget i rätt prioordning, annars kommer du inte jobba effektivt.
   4. Delegera eller överlämna?
    Har du uppgifter som egentligen inte är ditt ansvar? Delegera och gör det i god tid. Har du vikarie eller sommarjobbare? Skriv checklistor och en FAQ-lista för frågor du tror kan komma upp.
   5. Sista veckan
    Försök att inte boka in möten eller dra igång nya projekt, koncentrera dig istället på att avsluta uppgifter. Rensa mejl och städa skrivbordet. Skriv frånvaromeddelande och lägg gärna till en dag extra så du har första dagen efter semestern till att gå igenom mejl och starta upp igen. Skriv en ”Välkommen tillbaka till jobbet-lista”, så vet du vad du behöver fokusera på första veckan.

Har du inget bra verktyg för listor vill vi tipsa om vårt listtjänst SaveYourDay.com – där du kan skapa ett gratis konto på en gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *