Att göra-lista för trädgården

 att göra-lista för trädgården

Äntligen är det vår och dags att gå ut och fixa i trädgården! Men när är det dags att så och när är det bäst att flytta buskar? Och hur håller du koll på trädgårdsplanerna? Här får du fem tips med smarta att göra-listor för trädgården.

– Fundera över vad du vill förändra i din trädgård, vad har du för önskemål när det gäller växter, blommor, byggprojekt och annat? Skriv en att göra-lista för trädgårdsplaneringen och tänk igenom alla inköp som behöver göras i trädgårdsbutiken.

– Tips för tidigt trädgårdsarbete: Klipp bort vissna stjälkar, men var rädd om de nya skotten. Kratta gräsmattan om du har mycket löv, så kan det nya gräset börja spira. Ta ta tag i ogräset så snabbt det visar sig, då blir det enklare längre fram!

Ladda ner SaveYourDays trädgårdskalender för att få koll på vad som är bra att göra månad för månad. Visste du att april är en bra månad för att plantera om växter och buskar eftersom det är som fuktigast i jorden då? Bli även påmind om när det är dags att att beskära träd och gödsla.

– Driv igång rabarber genom att plantera i en kruka av plast eller lera. Vänd en kruka och sätt ovanpå för att få igång växtkraften ordentligt. Även förgrodd potatis kan sättas i kruka för att de ska bli klara till midsommar. Så ettåriga plantor inomhus för att sedan härda av dessa utomhus.

Gör din egen växtdatabas i SaveYourDay. Lägg in vilka blommor som dyker upp och ange namn, plats och blomningstid. På så sätt får du koll på vart du t ex kan plantera nya vårlökar till hösten. Du kan också skriva önskelistor om växter till nästa år.

På SaveYourDay kan du ladda ner vårens trädgårdskalender. Du kan själv lägga till och ändra uppgifter och få koll på allt som rör din trädgård!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *